Bærekraftig emballasje

Vi bruker råvarer av 100% resirkulert plast (rPET) og hjelper våre kunder med å oppfylle sine bærekrafts-mål og er et viktig bidrag til den sirkulære økonomien for plast. Plast er klimaeffektiv form for emballasje når den samles inn og brukes på nytt, der målet er en verden uten emballasjeavfall.

“Å ta plastavfall og gjøre det om til et nyttig materiale er veldig viktig for mennesker og miljøet”
Nils Henrik Møen, Daglig leder Profil Emballasje A/S

Hva er rPET?

rPET er resirkulert polyetylentereftalat (PET) – med andre ord materiale laget av tidligere brukt PET-plast, vi finner materialet blant annet i flasker for brus og mineralvann.

Emballasje laget med 100% resirkulert innhold har et av de laveste karbonavtrykkene av alle typer emballasje, og de eliminerer bruken av jomfruelig PET.

Dette materialet er en polyester som gir høy glans og transparens samt meget god slagfasthet og dermed sikker emballering. Andre anvendelser til matemballasje er skåler til pakking av kjøtt, fisk og pålegg samt beger til frukt og grønt. PET er et materiale med høy renhet og svært lav migrasjon.

rPET er like bra som jomfru polyester, men tar mindre ressurser å lage – Resirkulert polyester er nesten det samme som jomfru polyester når det gjelder kvalitet, men produksjonen krever 59 prosent mindre energi sammenlignet med jomfru polyester, ifølge en studie fra 2017 av det sveitsiske føderale miljøkontoret. WRAP estimerer rPETs produksjon for å redusere CO2-utslipp med 32 prosent sammenlignet med vanlig polyester. “Hvis du ser på livssyklusvurderinger, scorer rPET betydelig bedre enn jomfru PET,”

I tillegg kan resirkulert polyester bidra til å redusere utvinning av råolje og naturgass fra jorden for å lage mer plast. “Å bruke resirkulert polyester reduserer vår avhengighet av petroleum som kilde til råvarer. Vi bruker råvarer av 100% resirkulert plast (rPET) og hjelper våre kunder med å oppfylle sine bærekrafts-mål og er et viktig bidrag til den sirkulære økonomien for plast. Plast er klimaeffektiv form for emballasje når den samles inn og brukes på nytt, der målet er en verden uten emballasjeavfall.

Steg for steg, fra brukt plast til bærekraftig emballasje

Steg 1

Innsamlede PET flasker fra hele Europa blir vasket, sterilisert, tørket og delt opp i småbiter. Innsamlede PET flasker fra hele Europa blir vasket, sterilisert, tørket og delt opp i småbiter.

Bærekraftig emballasje

Steg 2

De små bitene blir smeltet om til plast-pellets. Det er et omfattende kvalitetskontrollsystem og følger strenge protokoller og behandlingskriterier. Resirkuleringsprosessen overholder de strengeste kravene til matkontaktmateriale.

Steg 3

Den resirkulerte plasten på rull klar til å bli ny termoformet emballasje.

Produkter i flere former

Se hvilke produkter vi lager av de resirkulerte materialene.